Sunday, November 28, 2010

Selamat Pengantin Baru Mak Chik!

Lepas kamu sambut Hari Lahir Pak Long, esoknya kamu menyambut Hari Raya Aidiladha. Dapat kamu kumpul duit raya dari pakcik dan makcik kamu (jangan ponah-ponah ya). 3 hari lepas tu kamu meraikan perkahwinan Mak Chik kamu pula. Wah, semuanya dalam masa seminggu. Meriahnya. Tu yang kamu tengok blog Pak Long tak berupdate tu. Sibuk sikit.


Kesian kamu tak dapat tengok Mak Chik kamu bernikah dan bersanding, sebab kamu kena temankan mak kamu berpantang di rumah. Takpe la, kamu tengok gambar je. Kamu nak tahu tak, masa kenduri kahwin Mak Chik kamu hari tu, ramai betul orang tanya pada Pak Long pasal kahwin. Ada juga yang sibuk nak carikan calon. Letih Pak Long nak jawab tau. Nasib baik Pak Long pegang kamera besar satu, boleh menyibukkan diri ke sana ke mari.



Bingka: Sweet November...;p

19 comments:

yott said...

biasa la Lan
kalau single mingle ni mmg asyik kena tanya jer...:)

zirconia said...

adik kahwin ye lan? memanglah akan timbulkan tanda tanya. nasib baiklah lelaki. hehe.

Lan Bingka said...

yott: betul2..:)

Lan Bingka said...

zirconia: tinggal adik-beradik lelaki je yg masih bujang..;)

Ann said...

tu la bosann gilekkkkk nk jwbbb....

Lan Bingka said...

Ann: diorang ni memang tak sabar..;p

+qAsiH naDiRa+ said...

hahaha~ye la pak long~bila nak kawen pulak?pak long ni memilih sgt ni~
:P

maCy said...

tkejut slmnt pngntn bru da gmbo baby. keke

Lan Bingka said...

qasih: pak long pun tak tahu bila..;p

Lan Bingka said...

maCy: haha..pengantin punya anak buah la..;p

zirconia said...

lelaki lain sikit. kalau perempuan kahwin lambat, lagilah banyak yang bertanya :D

eL said...

Kesian paklong kamu cakap sorang-sorang. Cepatlah besar, boleh jadi pengapit paklong.

Lan Bingka said...

zirconia: haha..betul2

Lan Bingka said...

eL: lamanya nak tunggu..;p

annfrendly said...

Laa.. patutlah lame tak update.. sibuk nak kenduri rupenye..
tahniah utk adik lan..
semoga kekal bahagia sampai bila2.

Lan Bingka said...

annfrendly: begitu la, kisahnya...
thanks ann..;)

mie said...

kenduri mmg best..
tapi bab soalan2 bertubi2 tu yg xbest..
heheee

Lan Bingka said...

mie: mmg soalan kegemaran..haha

Mohd Shahrul Hafizi said...

Hahaha. Aku yg muda remaja lagi ni pun saudara-mara selalu tanya. Awek mana sekarang ni. Adoi. Macam la kita ni jenis tukar-tukar perempuan. Susah nak cari perempuan yg masih 'elok' sekarang ni. Hurmmm.