Friday, June 3, 2011

Kawan dengan orang kuning

Rasa macam dah lama awak tak update kan.. Ala, takde apa yang menarik pun. Weekdays kerja, weekend duduk rumah, apa yang menariknya. Tapi weekend lepas ada la juga keluar. Keluar pergi servis kereta, pergi Ampang Point, ronda Uptown Danau Kota, ronda Low Yat, semuanya sorang-sorang. Best ke idak? Bosan ye dak? 

Kalau dah sorang ni, keluar pun kena bersebab la. Takde la saja nak jalan-jalan...tengok barang apa yang boleh dibeli...tengok cikaro. Malas ah.. Yang pergi Ampang Point tu sebab bayar bil telefon. Pergi Uptown sebab nak tengok perlawanan akhir Champions League kat mapley. Sampai kat sana pukul 12.15 pagi. Disebabkan pukul 2.45 pagi baru perlawanan bermula, jadi saya ronda la kat Uptown dulu. Terbeli la juga satu seluar. Tapi masa tengok bola tu takde la sorang, kesian sangat tu kalau sorang. Meleleh air mata kalau cerita kat orang. Ada la 8 orang kawan yang tengok sama masa tu. Pergi Low Yat pula sebab nak daftar talian Digi. Haha..selamat tinggal Maxis, kamu tu tak jaga hati saya langsung. 10 tahun saya setia dengan kamu tau. Sudah la, sekarang saya nak kawan dengan orang kuning. Nak tengok ada kimia ke idak.

Cuti sekolah kali ni takde pula jemputan kenduri kahwin yang saya dapat. Selalu tu bukan main bertindih lagi. Sedara la, kawan la, tapi kali ni tenang je. (Helo! semua orang dah kahwin ok..) Oh, ye ke? Takpe la, saya bawa diri dulu..

24 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

haahaha~ayat y akhir tu sedih je dengar nye~cepat2 la cari pasangan~t lan pulak y akan kawen.lagi meriah sebab kawn2 sume dah kawen~hehe~

zirconia said...

sayang orang kuning pulak ye.. hiks..orang pulak tunggu kad jemputan dari lan :D

~LoVE PiNk~ said...

org kuning??alamak teringat masa kolej dulu penah jadi org kuning....wee~

Faizul said...

Pegh!! dah tukar?? aku yg beriya2.. dia yg tukar dulu..x leh jadi ni.. kena tukar kuning gak..

Lan Bingka said...

qasih: haha, sedih kan..

Lan Bingka said...

zirconia: orang kuning la jadi peneman saya sekarang..hehe

Lan Bingka said...

Love Pink: haa..penah jadi orang kuning eh.. siap menari2 la ni..;p

Lan Bingka said...

Faizul: lambat nau.. sibuk ngan video call je..hahaha

maCy said...

alala ending tu sedih j. huhu

Lan Bingka said...

maCy: begitulah awan nano.. nononono..hehe

meowwmania said...

leh la geng kita pon kawan ngan org kuning jugak ;)

Lan Bingka said...

meowwmania: cantekk...gimme five! =)

yott said...

12 thn? contoh lelaki setia.;)

Lan Bingka said...

yott: pandai je ubah dari 10 ke 12..hehe ;p

Ann said...

ak pun baru tukar broadbnd maxis ke digi...geram wpun tiap2 bulan2 komplen sbb slow sgt..tp still xde perubahan

IeDa said...

org kuning? hoho.. sy pon sudah mula berpikir2 nak kwn ngan org kuning gk skang... hmmm...

P/S: sedih sungguh bc entri sorang2 ni.. hihi

Lan Bingka said...

Ann: buang masa kalau ada broadband tapi asyik lost connection je.. bagus la tukar..

Lan Bingka said...

IeDa: jom2 tukar..hehe

p/s: redha je la..;)

en_me said...

sonok tengok orang kawen kanns.. ehehe

Lan Bingka said...

en_me: kita pun tumpang gembira..:)

khairunnisa ♥ said...

jap. kuning? fobia..
best cuti duk kat rumah
tp kali ni mmg ramai yg bagi
kad kahwin. aduhhh2x..

Lan Bingka said...

khairunnisa: nape fobia?
penat makan nasi kenduri je la ye..:)

khairunnisa ♥ said...

haha =.=' sebab kisah
lelaki baju kuning hari tu :')

Lan Bingka said...

khairunnisa: owh, ye tak ye.. lupa baju orang tu warna kuning..;)