Thursday, March 21, 2013

Cara keluar dari group Facebook

Sejak akhir-akhir ni banyak pula individu yang memasukkan kita ke dalam group2 di Facebook kan? Yang tak sedapnya group2 itu ialah group yang kita tak rela nak masuk. "I tak rela bang"

Jadi supaya wall kita tak dipenuhi dengan benda2 atau info2 yang kita tak perlu, eloklah kita keluar dari group itu dengan gaya bersahaja.

Mudah saja, cuma masuk ke dalam page group tersebut. Pergi ke penjuru kanan sebelah atas.
Di situ ada 'Notifications'. Klik icon setting di sebelahnya.
Tarik nafas dan klik 'Leave Group'.
Selesai.



9 comments:

the malay male said...

keluar dgn bersahaja....huhu

Anonymous said...

haha

♥ Nana BamBam ♥ said...

kalau group itu bermanfaat utk kita tak pe lagi.. tapi kalau group yang tah hapa2..memang dengan rasa hormatnya akan keluar je lah..huhu

Kujie said...

macam rutin harian, nak kena leave group tiap hari

kak jie pula jenis jarang join mana2 group, saja sekat diri utk tak terlebih buang masa beronline

Kidal Abadi said...

masuk grup persatuan ibu2 comel mengandung paling mindfuck

Lan Bingka said...

the malay male: harus..haha

Lan Bingka said...

Nana: masalahnya banyak yang mengarut ;)

Lan Bingka said...

Kak Jie: banyak sangat group buat serabut je kak

Lan Bingka said...

Kidal Abadi: hahaha..sangat comel