Wednesday, December 15, 2010

Hoho..kacau dia

Siapa yang cium-cium ni? Ish..nak tidur pun tak senang..
  
Hehe...tak kira, kamu tengah tidur pun nak kacau gak...dah seminggu tak jumpa ok..
Amboi ngantuk sangat ke? (Buka mata kejap.. buat muka tak kenal, lepas tu sambung tidur)
Hohoho..cium lagi..muahh..muahh..muahh
(Buka mata lagi...kebil-kebil sikit...sambung tidur...)
Sombong la kamu ni..
Takpe, kacau lagi...angkat tangan dia...hohoho

Seminggu kerja di Langkawi, ada kawan tegur kulit dah gelap sikit. Memang patut la, sebab banyak buat kerja di luar. Kerja dari pagi sampai ke petang. Cuma malam je masa untuk berehat sambil buat laporan sikit. Nasib baik hotel tu ada WiFi percuma, takde la bosan sangat duduk sorang-sorang. 

Pagi hari kedua, kaki melangkah ke seberang jalan berdepan dengan hotel. Bila sampai, tengok kedai tu jual nasi campur, siap dengan pelbagai lauk-pauk. Dah macam makan tengahari. Hmmm..tak makan, sebab tak biasa la pagi-pagi nak makan nasi putih. Kalau nasi lemak atau nasi goreng boleh la..huhu. Dua hari lepas tu, terperasan ada gerai nasi lemak dan kuih berhampiran dengan hotel. Bila sampai, tengok nasinya berwarna kuning. Waa...bestnya. Dah lama tak makan nasi lemak warna kuning. 2-3 hari lepas tu memang makan nasi lemak tu je la untuk sarapan. Sedap...;)

Petang Jumaat sempat la teman geng dari Jepun naik kereta kabel. Disebabkan cuti sekolah, punya la panjang kena beratur. 40 minit jugak la nak tunggu sampai giliran kami.




Eh Zera, kamu dengar tak Pak Long bercerita ni?

bising la uncle ni..


42 comments:

meowwmania said...

bercerita dgn anak buah dia ropenye hehe...

comel lah :)

eL said...

Eh...duduk sebelah jepun tu macam kuda belang pulak hahahaha!!! Ampunnnn!!!!!!!

Lan Bingka said...

meowwmania: saja kacau dia..haha

Lan Bingka said...

eL: putih sangat la awek jepun tu..haha

Ann said...

xnak ngaku gelap lah tu..haha...baby tu n awek jepun tu comel la...

Lan Bingka said...

Ann: duk sebelah awek jepun yg putih melepak, sebab tu la nampak saya gelap..hehe

diorang memang comel..;)

Mohd Shahrul Hafizi said...

Tahniah dah jadi PakLong. Bestnya ko dah ada anak buah. Anak sendiri bila lak? Hehehe.

Kenapa awek tu tak macam Miyabi? Hehehe. Kerja molek.

Lan Bingka said...

shahrul: terima kasih! anak sendiri tak tau bila..;)

miyabi je ko ingat eh..LOL

maCy said...

hahahahahaha. macy egt ape. 2 3 kali macy bce yg ats tu xphm. keh2

Lan Bingka said...

maCy: huhuhu..
memang best kacau orang tidur..;p

Sky0ne said...

lawa tu scene berkabus..

yott said...

hehe dia mrjuk tu..pi langkawi x bwk dia...

Lan Bingka said...

SkyOne: tu kabus baru beransur hilang, sebelum tu lagi best, berjalan dalam kabus..;)

Lan Bingka said...

yott: oo..patut la..hehe

za petrelli said...

uit.. nape muke baby tu ikot muke ak. hahahha

zirconia said...

bestnya naik kereta kabel. eh2, ada zera la, comelnya nama :D

Mohd Shahrul Hafizi said...

Cepatlah ada anak Lan. Aku nak jadi uncle gak ni. Hehehe.

Miyabi dulu best la. Sekarang dah 'lame'. Hahaha.

Lan Bingka said...

za petrelli: baby cakap~ perasan la auntie ni..;p

Lan Bingka said...

zirconia: tahun ni dah 2 kali naik kereta kabel tu, semua kena teman orang..;)

Lan Bingka said...

Shahrul: insyaAllah nanti ada.. doa2 kan je la..;)

zirconia said...

bestnya kerja teman orang. hoho. dulu gi langkawi tak pegi pun tempat tu. huhu.

Mohd Shahrul Hafizi said...

Aku doakan supaya ko nikah cepat dan dapat anak cepat.

za petrelli said...

haha.. yg seblah tu awek ko ke? muke ala2 jepun tu...jelas kehitaman ko duk seblah die..

"jgn marah ye pak long, auntie zaza tu melawak jerk"-zera

Lan Bingka said...

zirconia: lain kali ke langkawi gi situ ok..

Lan Bingka said...

Shahrul: bagus doa ko tu..;p

Lan Bingka said...

za petrelli: zera kata ~tu mmg org jepun la auntie..hish

+qAsiH naDiRa+ said...

cumel la awek jepun 2~hehehe~amboi sedapnye nama...zera~

Lan Bingka said...

qasih: nasib baik dia boleh cakap BI.. senang skit nak berbual..;)

zera kata: ~thank you auntie..;)

+qAsiH naDiRa+ said...

Lan Bingka:awk keep in touch la dgn diorg~kot2 ade jodoh~hahaha~

p/s:ye,sama2 ye zera~

Lan Bingka said...

qasih: tak nak la org jepun..;p

+qAsiH naDiRa+ said...

Lan Bingka:abes 2 nak org mana???hehehe~

Lan Bingka said...

qasih: mesti la org malaysia..;)

Ain Zulaikha said...

hahahah comel...

zirconia said...

insyaAllah kalau ada rezki bolehlah pegi :D

alif said...

best btul...bila la nk wase mcm tu kan.

aqish said...

best naik kereta kabel kat bukit cincang ni!!!

Lan Bingka said...

itu gunung la aqish..hehe

za petrelli said...

auntie jawab. same2

yonna said...

hahahah nasib baik dengan anak buah!! yonna dah curious dah td :p

Lan Bingka said...

yonna: hahaha...bermanja ngan anak buah la..;p

Kujie said...

time kecik2 ni boleh tium2 lagi..hehe

Lan Bingka said...

Kak Jie: betul2.. sementara masih kecik..hehe