Tuesday, December 7, 2010

7 hari 6 malam

Ku lari ke pantai kemudian teriakku...
Sepi, sepi dan sendiri...
Aku benci...(wekk)

Petang semalam saya berjalan-jalan di tepian pantai...melihat gelagat manusia bersuka ria, bermandi-manda, menaiki bot pisang (LOL), bermain bola tampar pantai, menunggang jet ski dan berterbangan dengan parachute sambil ditarik bot. Ternyata manusia-manusia itu sedang bergembira. Sekali sekala kamera ditangan menembak sasaran. Cadangnya nak tangkap gambar matahari terbenam, tapi hanya cuaca mendung yang kelihatan. Di tepi jalan di sepanjang pantai bersusun kedai-kedai cenderamata, kedai makan, pusat internet, tak kurang juga hotel dan chalet yang pelbagai. Pantai Cenang memang meriah dengan pengunjung.

Petang tadi selepas menghantar wakil dari Jepun pulang ke hotel mereka, saya berjalan-jalan di Pekan Kuah pula. Singgah makan cucuq udang campuq, lepas tu pergi beli mangkuk tingkat yang dipesan oleh emak. Semalam dah meronda membanding harga, jadi hari ni tinggal beli je di kedai pilihan. Saya tengok makcik-makcik kat kedai tu sibuk betul  membelek pinggan mangkuk, macam nak beli semua gamaknya. Udah la tu makcik...kesian paknya kat luar tu dah lama menunggu. Nak berjalan ke kedai lain pun tak boleh sebab kena jaga banyak barang-barang yang dah dibeli. 

Ok la, saya nak mandi ni. Esok cuti pun kena kerja jugak. Takpe la, awek Jepun punya pasal. Hmm...lagi 4 malam nak berkelana di Langkawi. Menyesal tak bawa 'How I Met Your Mother' musim 1 sampai 6 tu...ishh

Bingka: Selamat Tahun Baru 1432H...:)

28 comments:

yott said...

waaa..snyp2 ada kat lngkwi bersantai, berjimba..jeles2...:)

Lan Bingka said...

yott: sambil keje sambil berjimba..hehe

meowwmania said...

wahh bercoti-coti di pulai mahsuri, gambar xde keee

Atiqah Ahmad said...

pantai chenang cantik!

boleh cuci mata. hahahha. baru jer balik dari langkawi 2 minggu lepas.

iyllienaz said...

duk langkawi lama-lama pun bosan jugak..

Ann said...

bestnye yer hang..jln2 smbil keje, dpt jmpe org jepun pulak tu...ak ni pantang ckit kalo ade org jepun..

zirconia said...

bestnya lan kat langkawi ye? tapi sendirian pulak kat tepi pantai tu. selamat bergembira :D

Lan Bingka said...

meowwmania: gambar byk sgt la, x tahu nak masuk yg mana...hehe

Lan Bingka said...

atiqah: ada gak cuci mata skit2..hehe

Lan Bingka said...

iyllienaz: paling lama pun 3 malam bleh la..

Lan Bingka said...

Ann: pantang camne tu? :p

Lan Bingka said...

zirconia: mmg bosan duk sorang2...huhu

maCy said...

hamboih. err.. guys jepun nsem kan. hik3 ;p

Lan Bingka said...

maCy: hehe..yg jadi artis memang la ramai yg hensem.. macam nagase tomoya.

eL said...

Ya Allah Ya Tuhanku...harap-harap ada la orang belikan aku fridge magnet.

Lan Bingka said...

eL: hahaha..:p

Kujie said...

sebenaqnya bukan murah mana pun..saja rasa enjoy bila soping kt sana tu....esok2 blk boleh ckp...ni beli masa p langkawi tuuu..adala kenangan

Lan Bingka said...

Kak Jie: kalau jalan2 kat pekan kuah tu, semua orang jadi gila shopping..;p

kawan saya hari tu baru beli coklat saja dah habis RM 200..ish ish

CERITA LEBAT said...

gua mmg dah penah pegi sana..pantai cenang mmg smart ah..

Lan Bingka said...

CERITA LEBAT: memang happening kat situ. tapi makanan mahal la..

Zara Affendi said...

mcm best jer kat lgkawi. jeles nih! huhu. ^_^

Lan Bingka said...

zara: best la kalau 2-3 hari, kalau seminggu dah jadi bosan..huhu

Mohd Shahrul Hafizi said...

Lan, nanti upload gambar kat Langkawi tu. Betul tu, kalau dah lama sangat jadi mati kutu. Lagi-lagi sorang-sorang. Kalau ada kawan boleh juga ajak jalan-jalan dan borak-borak.

Carilah gewe Langkawi. Mana tahu dapat keturunan Mahsuri ke. Hehehe.

Lan Bingka said...

Shahrul: banyak gambar keje la..

haha..mana la sempat nak cari..;)

Mohd Shahrul Hafizi said...

Ko keje apa? Selalu outstation sana sini ke?

Nampak yg comel, buat-buat la tanya pukul berapa sekarang? *taktik zaman dulu. Hehehe.

Lan Bingka said...

Shahrul: keje biasa je, berkaitan engineering..;)

kadang2 je outstation..:)

Mohd Shahrul Hafizi said...

Engineer rupanya! Hebat!!!

Lan Bingka said...

Shahrul: atas lg dpd engineer...hebat kan?

haha...takde la. Harap 1 hari nanti ada rezeki jadi engineer..