Tuesday, March 13, 2012

Tak berubah

Sabtu lepas saya mendaki Bukit Broga dengan kawan-kawan pejabat. Ada 2-3 orang yang tak pernah pergi, jadi kena la bawa. Pukul 4.15 pagi dah bertolak dari rumah. Sarapan bersama di Bangi dan solat bersama di Masjid Semenyih. Pukul 6.45 kami mula mendaki. Macam biasa, memang ramai orang. 

pagi yang mendung
bagi pinjam kasut kat kawan. tak perasan tapaknya dah nak rosak. pukul 4 pagi, mana nak perasan..haha



Satu benda yang tak berubah ialah terdapat banyak sampah yang menyakitkan pandangan mata. Saya tak faham kenapa orang yang naik ke atas tu suka buang sampah merata-rata. Tolong la, jaga kebersihan bersama. Pandai bawa naik, pandai la bawa turun.

13 comments:

eL said...

Usah kata broga, kat jabal nur pun macam tu. Hari tu kat tv alhijrah dalam program lau kana bainana diorang ada buat projek bersihkan bukit tu. Yang paling banyak botol air mineral.

Lan Bingka said...

eL: owh, ye ke.. susah la kalau ada mentaliti macam ni..

Faidhatul Arfah said...

hye,
already follow u teehee :)

c'axoera ヅ said...

plan dah banyak kali tapi sampai sekarang tak pergi2 lagi >_<

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum,
bestnyaa..
nisa tak sempat pi Broga ni last year :')

Lan Bingka said...

c'axoera: plan sampai jadi la..;)

Lan Bingka said...

khairunnisa: nanti kalau sempat pegi ye.. :)

Syuhada said...

Cam best la plok!

Lan Bingka said...

Syuhada: sekali sekala dapat buat aktiviti macam ni memang best! :)

Elie Lily said...

memang standard org kita ke buang sampah merata2? sedih gila dgr semua tmpat pun nak kotor! haih!

Lan Bingka said...

Elie Lily: sayang, tempat lawa tapi kotor..

alin said...

wah...bestnye daki broga lg...
tak buat opss kutip smpah besar-besrn cm dlu ke?hehe

Lan Bingka said...

alin: kali ni tak kutip. tunggu alin datang la baru kutip..hehe