Friday, March 2, 2012

Insan terpilih

SMS…
Ijan: Jom ikut saya keluar malam ni. Saya jemput jam 8.
Shah: Ok. Nak gi mana?
Ijan: Ikut je la.. nanti saya bawak helmet lebih.
Shah: Ok. (daripada hari tu dah ajak, ikut je la..)

Ijan: Tak pakai jaket?
Shah: Tak
Ijan: Tak sejuk ke?
Shah: Tak sejuk sangat kot. (ai, nak pegi jauh ke?)
Ijan: Nah helmet.

Sebelum naik motor…
Shah: So kita nak ke mana ni?
Ijan: Ikut je la
Shah: Waa, misterinya.. (gi makan kot, tak pun gi ambil barang)

Dalam hati…
10 minit: nak makan kat mana la ni…hmmm
15 minit: nape la nak makan jauh2 ni…hmmm
20 minit: aik, dah makin jauh plak ni…dah menghala ke KL…hmmm
25 minit: Kenapa la tak cakap nak pergi jauh, boleh aku ajak naik kereta aku...hmmm
30 minit: Sampai pun.. apa hal ramai orang ni?
.
.
.
.
.
.
.
.




Pukul 1.00 pagi baru sampai rumah..

14 comments:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

frankly sepiking..tak minat..heee

Lan Bingka said...

oo..tak minat donald trump.. abis minat sape? ;p

eL said...

Aduh sakit perut gelak. Dulu penah kena sekali camni. Lepas-lepas tu, kalau ada yang ayat dia lebih kurang camtu, dah tau dah nak ajak pegi mana. Orang camni memang ayat dia camtu.

Errr...ok tak ayat camni-camtu.

Lan Bingka said...

eL: inilah yg berlaku pd saya minggu lepas..

khairunnisa ♥ said...

Huwaaaa T_T kesiannya dia.. tak minat canii.. :(

Lan Bingka said...

khairunnisa: jgn harap saya nak keluar ngan dia lagi..

hanaahmad said...

alahai kesiannya. lepas ni jangan ikut lagi. :)

Lan Bingka said...

hanaahmad: mati2 ingat nak gi makan..

Nesa Wazir said...

hehehe..anda insan terpilih!

Lan Bingka said...

Nesa Wazir: malang sungguh..

khairunnisa ♥ said...

lan.. nisa pernah kena cani juga la tahun lepas. T_T bila dah sampai tempat tu, takde choice nak balik umah sbb naik kete dengan dia time tu. after balik umah, mmg da berazam daa tak nak ikut lagi. tak tau cari term yg betul utk "berazam".. :)

teman kawan sebab ke mana dia bawa malam tu dan jaga persahabatan.

Lan Bingka said...

khairunnisa: dia ajak teman kita teman, niat kita nak jaga persahabatan. tapi tak sangka ditipu macam ni. buang masa 5 jam..

+qasih nadira+ said...

sy pon penah kene gak!aish!!!memang sakit jiwa sebab lepas tu diorg dok kejar sy sampai saya terpaksa marah2~huhuhu~xsuke!

Lan Bingka said...

qasih: kawan saya tu ada hantar sms tanya berminat ke tak.. saya tak jawab. nasib baik dia takde tanya lagi, kalau tak memang saja nak kena marah...huhu