Wednesday, January 25, 2012

Melayan diri di kala cuti

Amboi, seronok kome bercuti ye. Ada yang balik kampung, ada yang bercuti-cuti Malaysia. Bagus la tu, sementara ada peluang nak bercuti panjang. Saya juga yang banyak duduk terperap di rumah. Boleh kata siang memang tak ke mana la. Malam je saya mengaktifkan diri (bosan kot). Jumaat main futsal, Sabtu tengok bola dengan geng hitam putih, Ahad tengok bola dengan Kamal. Selesai tengok bola pada pukul 2 pagi, singgah di Uptown Danau Kota, meronda sorang-sorang. Isnin keluar minum sorang-sorang kat mapley. Ah, bosan (i told you). 3 kali je saya keluar siang; Isnin pagi berjoging sorang-sorang kat KLCC, Selasa petang (semalam) meronda sorang-sorang kat Ampang Point dan hari ni (Rabu - masih bercuti) pergi buat kad pengenalan baru di JPN Putrajaya.

Lepas jalan-jalan di Ampang Point semalam, saya minum teh tarik di Restoran Pelita yang terletak berhampiran. Agak-agak dah bosan main game kat handphone, saya pun pergi ke kaunter dan bayar. Saya keluar kedai sambil geleng kepala. RM 1.80?!...demm

Hasil yang saya dapat sepanjang cuti ni ialah sehelai seluar 3 suku untuk beriadah dari Uptown, 2 helai baju (buy 1 free 1) dari Ampang Point dan sepasang kasut hiking, juga dari Ampang Point.

Bagus, dah ada kasut yang sesuai untuk beraksi di pergunungan.

Baru ada cengkaman yang hebat.


12 comments:

meowwmania said...

awat tak cakap kalo tak leh join kitorang gathering hehe..

Lan Bingka said...

meowwmania: mana nak tahu..hehe

Sky0ne said...

nak pegi hiking mana plak ni bro?

Lan Bingka said...

SkyOne: plan jangka pendek nak ke gunung datuk, plan jangka panjang nak ke kinabalu kot.. ;)

~cik shanashaida~ said...

wiwittt..mau hiking ke? cam best jek tambah2 ke gunung kinabalu..

Lan Bingka said...

cik shanashaida: harap2 tercapai hajat nak ke kinabalu..hehe

khairunnisa ♥ said...

pi uptown danau kota after tgk Mas vs Bahrain.. tu pun dua bulan yg lepas :D

best aa pi g.kinabalu..

Lan Bingka said...

khairunnisa: kecewa kalau teringat game tu..haish.

baru plan je nak ke kk, belum tahu jadi ke tak..;)

zi wahid said...

semoga berjaya ke puncak kinabalu!

Lan Bingka said...

zi wahid: tq! ;p

cikmegipama said...

hoihoihh..

belog kite buat hal. takleh nak update. ok mau menanges sekarang.

Lan Bingka said...

cikmegipama: tak boleh2 lagi ke? hmm..dia merajuk kot..