Thursday, January 27, 2011

3 lupa

Setelah bayar duit di kaunter stesen minyak, saya kembali ke motor, hidupkan enjin dah beredar. 50 meter dari situ saya tengok jarum meter minyak tak naik. Laju saya buat u-turn...;p

Sampai di tempat kerja, saya parking motor dan berjalan ke pejabat. Baru beberapa langkah berjalan, saya patah balik ke motor dan matikan enjin...;p

Dari sebuah mesin ATM yang terletak di luar bangunan, saya kembali ke motor yang enjinnya tak dimatikan. Saya duduk di atas motor dan melihat ke arah mesin ATM. Sekali saya tengok ada duit ratus-ratus lupa nak ambil...gila bah

Dalam banyak-banyak lupa, inilah 3 lupa yang saya tak lupa.

28 comments:

Jejentik said...

adoi..haha..tak boleh tahan ;D
dah la tu semuanya berkaitan dengan moto...
paling tak boleh tahan bab duit tu, ui bahaya sihh...

Lan Bingka said...

Jejentik: kalau naik kereta takde plak camtu...hishh ;p

yott said...

3 kali lupa mcm ni...slalunya tringat kan seseorang tu...heheh

hai Lan..:)

zirconia said...

yg akhir sekali tu paling bahaya. boleh pula lupa duit lan? ingat apa la tu ye?

Seri said...

mesti tak fokus ni

Lan Bingka said...

yott: 3 lupa ni bukan dalam hari, minggu atau bulan yang sama. saya pun dah lupa teringakan apa..haha

Lan Bingka said...

zirconia: saya pun dah lupa tengah ingat apa..haha

Lan Bingka said...

Seri: memang konfem tak fokus..;p

meowwmania said...

uishh bahaya tol yg bab duit tuh..

psstt cuba mkn kismis byk2 hikhik..*kidding

Lan Bingka said...

bahaya kan..
ye la..;p

naz said...

ok sempooi. nasib baik masih menyebelahi haha

Lan Bingka said...

naz: betul tu, kalau tak memang malang la..;)

Ann said...

kelam kabut sgt kot...tu yg tlupa

Lan Bingka said...

Ann: tak juga, masa tu saya dalam keadaan biasa je.. takde tergesa-gesa pun..;)

yott said...

err..err..

Lan..
cik *** & cik ***** pekbar skrg...;)

zirconia said...

ingatkan berlaku hari yg sama. hehe. kena hati2 lebih nie lan :D

Lan Bingka said...

yott: eh, cik yg mana ni? sampai 2 orang..;p

Lan Bingka said...

zirconia: kalau berlaku hari yg sama, memang tengah angau tu..hehe

zirconia said...

ehemm lan, ada 2 orang ke? hik3.

Lan Bingka said...

zirconia: gosip liar tu..hehe

eL said...

Ehem ehem..ada jugak orang yang tak fokus macam saya. Welcome to the club.

Lan Bingka said...

eL: hahaha.. terus jadi ahli kelab. hmm...saya nak cuba fokus..;p

yonna said...

HAHAHAHAHHAHA serius lawak bro!! tapi sgt berbahaya lagi2 bab duit tuuu! hahaa entry ni pun yonna takkan lupakan lol

Lan Bingka said...

yonna: yg pasal duit tu memang tak boleh terima la..huhu

Adzriel AB said...

ish..ish..bahaya tu..

http://adzriel.blogspot.com/2011/01/penyakit-lupa.html

http://adzriel.blogspot.com/2010/10/kejujuranku-diuji.html

Mohd Shahrul Hafizi said...

Serius Lan. Lawak. Aku nak minta izin copy letak kat status FB aku ya.

Lan Bingka said...

hehe..amik le

Mohd Shahrul Hafizi said...

Hahaha. Percaya je membe-membe kat FB. Sebab terlalu panjang, aku buat notes. Hehehe.