Tuesday, December 15, 2009

Bakal bos anda sedang menyiasat

Semalam saya lihat dua orang pegawai saya sibuk melayari laman Facebook bersama-sama. Sesekali mereka berbincang. Kadang-kadang mereka tergelak. Sambil tu mereka meneliti beberapa fail di atas meja. Saya tertanya-tanya juga apa yang menarik. Akhirnya baru saya tahu, mereka sedang melihat profil calon-calon kakitangan baru yang akan dipilih untuk menyertai jabatan saya. Wah, sampai macam tu sekali proses pemilihan mereka. Siasat sampai ke akar umbi. Nak tengok personaliti katanya. Hmm...siapa la yang terpilih tu nanti.

Anda jangan tulis yang bukan-bukan di laman sosial ok.. Bakal bos anda sedang menyiasat!

Bingka: banyak jadi 'silent reader' sekarang..;)

9 comments:

eL said...

Diorang ni letak Facebook dalam resume sekali ke? Ataupun bakal2 bos tu cuba2 cari dalam Facebook jumpa pulak tu kan. Sebab Facebook ni kalau tak letak nama betul, raya haji tahun depan pun belum tentu jumpa. Apa orang cakap...dunia tanpa sempadan?

Nazra~ said...

wah biar betul ni -___-"

Lan Bingka said...

Nazra: percayalah..hehe

yOnnA said...

perghh sampai mcm tu ke nak tau details? haihh. disebabkan tu lah perlunya private security dlm setiap social networking. jgn main approve je sesape :D

Lan Bingka said...

yonna: betul tu, tak best gak kalau bos tahu semua pasal kita..;)

Anonymous said...

ooooooooooooooooooooooo disini kamuuuu mengumpat yaaaaaa..abg lan nk kena nnih..grrrrrrr

Lan Bingka said...

muahahaha...oops tak sengaja..hehe

Anonymous said...

setelah sekian lama baru jumpe post abg lan ni..ish ish mengutuk daku di sini rupanya kamoo...
sib baik pakai notebook angkasa.bru tau ade blog lan bingka..heheheheh...
pandai jgk beceloteh abg lan ni..tgk senyappp je..

Lan Bingka said...

owh..kat laptop tu ke..
bukan kutuk la..
bergosip je...hehehe