Saturday, July 18, 2009

Bukan sebab Bio Aura

Minggu lepas saya buka akaun google reader saya. Haa, 54 entri yang belum dibaca? Sungguh cemburu. Banyak sungguh idea dan masa rakan blogger yang lain. "Ishh..lama gak aku tak buka benda alah ni. Jenuh nak baca ni. Sibuknya aku sekarang." Teringat 5 perkara sebelum 5 perkara...Muda sebelum tua, Kaya sebelum miskin, Sihat sebelum sakit, Lapang sebelum sibuk, Hidup sebelum mati. Adakah telah dimanfaatkan segala kesempatan? Hmm...

Dalam seminggu ni saya luangkan masa membaca entri kawan-kawan. Malaslah nak tinggalkan komen. Dah berpuluh-puluh orang komen, topik pun dah basi. Saya belek kalendar, cuba mencari jawapan...sejak tarikh bila yang saya sibuk sangat ni? Hmm..entah la, sejak awal bulan agaknya. Buat apa yang sampai sibuk sangat? Nak kata join Bio Aura, tak pula..;) Hmm...entah la Labu..

Sebenarnya Kak Jie ada hantar komen pada entri sebelum ni bertanya khabar. Haishh...rasa dirindui pula. Tu yang cari juga idea nak taip entri ni...hehe. Tapi betul la, bila kita lama tinggalkan blogging ni, nak taip entri baru dah macam tak reti pula..haha. Takpe la, nanti ada masa saya sambung lagi.

Oh ya, saya sangat gembira dengan keputusan kerajaan memansuhkan PPSMI. Sayangilah bahasa kita ok!

9 comments:

Emblem of Purity said...

mcm ada telepati pulak entry kita ye...

Lan Bingka said...

Emblem of Purity: aah la..;)

arsaili said...

salam bro..sihat ker

Lan Bingka said...

arsaili: sihat, alhamdulillah..;)

eedany said...

jangan cakap banyak...update cepat!
hehehe...

jangan marah lan bingka..kamu hensem lah hari ni.

:P

Lan Bingka said...

baiklah..nanti saya update ye

hehehe..

yOnnA said...

nasib bukan sebab bio aura! T__T

hopefully u r doing well bro :)

Lan Bingka said...

yonna: hehe..jangan risau..saya sihat! masa je tak cukup nak update blog..

Emblem of Purity said...

Salam tuan rumah. Dah letak jawatan ke?